Logare  

Bine ati venit !Arata si pe  

livrare prin FAN Courier  

TARIFE NATIONALE :
Primul kg. : 25,00 lei (plic sau colet)
Fiecare kg suplimentar : 2,00 lei
TARIFE LOCO :
Primul kg. : =>15,00 lei (plic sau colet)
Fiecare kg suplimentar : 2,00 lei
Tarifele nu contin TVA (24%).
FAN Courier nu percepe indice de combustibil

Suport Online  

Rabla 2012 - 'lazlo Borbely'

Valabilitatea tichetelor valorice de 3.800 lei pe care oamenii le primesc in schimbul casarii unei masini mai vechi de zece ani, pentru a cumpara un automobil nou, se prelungeste cu putin peste doua saptamani, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Agerpres. Astfel, detinatorii de vouchere Rabla le vor putea folosi pana la 12 decembrie, in loc de 23 noiembrie. Totodata, ministrul a precizat ca in 2012 Programul Rabla va demara in luna februarie.

“Pana acum, tichetele se eliberau de catre colectori pana la data de 21 noiembrie, inclusiv, trebuiau sa se utilizeze de catre proprietari pana la 23 noiembrie, deci sa se depuna la producator, si ultima cerere de decontare se depunea de catre producator pana la 25 noiembrie, urmand ca decontul sa se faca in 12 decembrie. In urma solicitarilor din partea proprietarilor de vouchere, am decis o propunere de modificare a termenelor. In continuare tichetele valorice se elibereaza de catre colectori pana la data de 21 noiembrie, utilizarea tichetelor se va face pana la data de 12 decembrie – nu 23 noiembrie – si ultima cerere de decontare din cadrul programului se poate depune pana la data de 15 decembrie, iar decontarea se va efectua pana la data de 23 decembrie”, a explicat Borbely.

El a atras atentia ca, dupa datele stabilite, voucherele isi pierd valabilitatea si cine nu le utilizeaza in acest termen le va pierde.

El a precizat ca modificarea este valabila pentru ambele componente ale Programului Rabla – masini si tractoare.

“Anul viitor, cam prin februarie, repornim, dupa ce anuntam care producatori participa. Nu se opreste Programul Rabla. Va fi, probabil, cam in aceleasi conditii si anul viitor”, a adaugat ministrul, precizand ca se asteapta ca 2011 sa se incheie cu 120.000 masini casate, fata de 190.000 unitati in 2010.

Borbely a spus ca Programul Rabla pentru tractoare a pornit abia in luna septembrie pentru ca a existat “o disputa cu Uniunea Europeana”, mentionand ca la aceasta ora exista 75 de cereri.

“Va reporni si pentru tractoare pentru ca exista interes”, a spus Laszlo Borbely.

   

Legea nr. 161/2011

Legea nr.161/2011 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 503 din 14 iulie 2011.

Potrivit Ordonantei, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand carosabilul este acoperit de zapada, polei sau gheata. In cazul in care nu respecta aceste reguli, ei pot fi sanctionati cu retinerea certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, precum si cu amenda din clasa a IV de sanctiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda). Anul acesta, punctul-amenda este in valoare de 67 de lei, ceea ce inseamna ca amenzile vor fi cuprinse intre 603 si 1340 de lei.

Mai mult, vehiculele de transport de marfa de peste 3,5 tone si cele de transport de persoane cu peste locuri trebuia sa mai aiba montate pe rotile de tractiune, pe langa anvelope de iarna, si lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate. Totusi, utilizarea lanturilor antiderapante pe alte suprafete decat cele acoperite de zapada, gheata sau polei implica sanctiuni pentru deteriorarea carosabilului.

Nerespectarea acestor reguli se pedespseste cu retinerea talonului auto, la care se adauga si o amenda cuprinsa intre 2.500 si 4.000 de lei.

In plus, actul normativ prevede ca, in cazul in care faci un accident din cauza dotarii necorespunzatoare a masinii, vei achita si costurile de reparare a drumului si de inlocuiere a elementelor de siguranta a circulatiei distruse in urma evenimentului rutier.

   

Acte necesare radiere auto

Ce trebuie sa stiti despre radierea unui vehicul

O masina necesita radierea in urmatoarele cazuri: la schimbarea domiciliului in alt judet, in cazul exportarii, in cazul dezmembrarii, la schimbarea caroseriei/sasiului si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, la schimbarea proprietarului vehiculului instrainat. De asemenea, radierea este necesara in termen de 30 zile in urmatoarele situatii: vehicul dezmembrat, casat sau predat unei unitati specializate in vederea dezmembrarii; scoaterea definitiva din Romania a vehiculului si declararea furtului vehiculului.
Proprietarii de vehicule inmatriculate pot solicita si radierea din circulatie la cerere, facand dovada detinerii unui spatiu in vederea depozitarii acestuia. Aceasta radiere nu permite si scoaterea din evidenta fiscala.
Pentru a solicita radierea unui vehicul, trebuie sa prezentati urmatoarele documente (potrivit art.24 si 25 din Ordinul MAI) :

1. certificat de inmatriculare-original. Daca masina v-a fost furata, este necesara declaratia din care sa rezulte pierderea sau furtul certificatului de inmatriculare.
2. placutele de inmatriculare. Daca masina a fost furata, declaratia din care sa rezulte furtul placutelor de inmatriculare)
3. cartea de identitate a vehicului (pentru cele inmatriculate dupa 1 iulie 1993)
4. fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, stabilita potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscala
5. documente care atesta faptul ca a intervenit una dintre urmatoarele situatii (dezmembrare, export, furt, depozitare in spatiu propriu).
6. document de identitate – original si copie
7. trei exemplare completate de certificat de radiere

In cazul vehiculelor inmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care detin certificate de inmatriculare si numere de inmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricatie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua in baza unei declaratii pe propria raspundere a titularului inmatricularii ori a mostenitorilor legali ai acestuia, care sa ateste ca vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulatie si nu mai circula pe drumurile publice.

Certificatul de radiere se elibereaza pe loc, la ghiseu.

   

Radierea in cazul dezmembrarii vehiculelor

Documente necesare:

 • Cerere
 • Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare
 • Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare
 • Document care atesta dezmembrarea vehiculului
 • Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
 • Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
 • Certificatul de inmatriculare
 • Placile cu numere de inmatriculare
 • In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
 • Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:
  • adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;
  • copia actului de identitate al delegatului;
  • copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului.
   

Radierea in cazul exportului

Aceasta operatiune de radiere se efectueaza numai simultan cu inmatricularea temporara pentru export. Se excepteaza cazurile in care vehiculul este deja exportat si se prezint dovada exportului sau a unei inmatriculari in strainatate.

Documente necesare:

 • Cerere
 • Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare
 • Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare
 • Daca vehiculul este deja exportat, se solicita un document care atesta exportul vehiculului (document vamal romanesc de export, document strain vamal de import, document de inmatriculare in strainatate sau alte inscrisuri oficiale straine din care rezulta exportul ori inmatricularea in strainatate). Se poate da curs radierii si fara cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si placi, daca se face dovada ca acestea au fost retinute de autoritatile straine
 • Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
 • Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
 • Certificatul de inmatriculare
 • Placile cu numere de inmatriculare
 • In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
 • Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:
  • adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;
  • copia actului de identitate al delegatului;
  • copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului.
   

Pagina 1 din 3

<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>
© 2018 - Gilda Galati
   
| Joi, 18. Octombrie 2018 || Designed by: LernVid.com || Created by linksArchive|